Botas umesto Rozberga u Mercedesu 2017?

Valteri Botas u Mercedesu 2017?

Evo prođe više od dve nedelje od trenutka kada je Niko Rozberg izjavio da se povlači iz Formule 1. Samo nekoliko dana posle osvajanja toliko željene titule, publika se obrela u šoku izazvanom njegovom odlukom.

Međutim, mnogo više bili su iznenađeni u Mercedesu, našavši se u situaciji koju bi do tog trenutka malo ko mogao da predvidi. Niki Lauda je čak rekao da mu najviše smeta to što je Rozberg izjavio kako bi, da nije osvojio titulu, nastavio da vozi do isteka ugovora.

Među vozačima Formule 1 (i njihovim timovima) nastala je prava pometnja. Toto Volf je vica radi (mada u ovom slučaju tu postoji ne zrnce, već poveliko zrno istine) rekao kako su ga listom zvali svi, osim Kvjata i Raikonena i to samo zato što pomenuta dvojica nemaju njegov broj telefona!

Naravno da nije bilo baš tako. Niti bi ga vozači direktno zvali, jer to u njihovo ime rade menadžeri, niti su svi od preostale dvadesetorice toliko naivni da misle kako pozivajući Volfa mogu bilo šta „durade“.

Bilo kako bilo, povlačenje Rozberga je otvorilo razne pregovore i sa druge strane raspalilo maštu publike. Tome su doprineli i čelnici Mercedesa, povremeno dajući izjave kako eto, razmatraju dolazak Fernanda Alonsa ili Sebastijana Fetela. Neki dan kasnije, ipak smo dobili izjavu kako Mercedes ne želi da se meša u unutrašnje stvari Meklarena i Ferarija, odnosno da dovodi vozače koji imaju važeći ugovor. Što bi neki rekli, šio mi ga Đura!

Jer ono što je babi (publici) milo, nije i menadžmentu Mercedesa.

Alonso i Fetel – bacanje prašine u oči

Ni malo ne sumnjam da bi Toto Volf i Niki Lauda želeli da vide u svojim redovima Alonsa ili Fetela. Da, voleli bi, svakako. Ali ne i „uparene“ sa Hamiltonom. Čak i da ne koriste mozak adekvatno (a koriste ga, inače ne bi bili to što jesu) imali su praktično i veoma sveže iskustvo.

Niko Rozberg nikada nije bio problematičan kao timski kolega. Ako se za nekog od vozača Formule 1 može reći da je sposoban da osvaja bodove i da će se uz to povinovati odlukama ekipe, uz Felipea Masu i eventualno Džensona Batona, to je svakako on.

Luis Hamilton je potpuno druga priča. Luis je i pored toga što je trostruki šampion i drugi na listi po broju osvojenih Velikih nagrada (trenutno 53, u odnosu na Šumaherovih 91) i dalje gladan pobeda.

Ako bi se kojim slučajem uz njega našao arhirival iz Meklarena 2007. Fernando Alonso (takođe poznat kao uporan i nemilosrdan) ili Sebastijan Fetel koji je u Red Bulu više puta demonstrirao nedisciplinu kada je mogućnost za pobedu bila u pitanju, dobili bismo situaciju kao iz vesterna: „ovaj grad je suviše mali za nas dvojicu.“

Dakle, publika bi uživala, ali u Mercedesu bi imali konstantnu glavobolju.

Dobro, ako ne njih dvojica, ko onda?

Botas u Mercedesu?

Prvo što je većina od nas pomislila – Paskal Verlajn. Mercedesov vozač iz podmlatka, protekle sezone vozač Manora. Mlad i brz. Međutim…

Očigledno da u Mercedesu ne veruju da je Verlajn dovoljno spreman da zameni Rozberga. Nije dovoljno zreo, ni vozački, a ni životno, da bi uspeo da se nosi sa očekivanjima, pa i samim Hamiltonom.

Postoji još nekoliko mogućnosti. Rikardo, na primer. Ali, Red Bul nema razloga da ga pusti. I verovatno to i ne namerava.

Valteri Botas? Idealan kandidat. Dovoljno brz i konstantan da bi osvajao bodove. Timski igrač i dovoljno iskusan da se izbori sa Hamiltonovim „bubicama“, ali i da ga pritisne kad treba kako se Hamilton ne bi opustio.

Samo, Botas takođe ima važeći ugovor. Kada je hteo da potpiše za Reno pri kraju ove sezone, nisu hteli da ga puste. Zašto bi to sada učinili?

Vilijams se odrekao Mase, dovodeći na njegovo mesto Lensa Strola, mladog i neiskusnog, ali sa velikim potencijalom, vozačkim i finansijskim. Nije nikakva tajna da se njegov otac „učipio“ kako bi dečko ušao u Vilijams.

Vilijams neće dati Botasa?

Mercedes u zamenu za Botasa nudi Verlajna i poveći popust na isporuku motora.

I pored toga, Pat Simonds, tehnički direktor Vilijamsa izjavio je da to ne dolazi u obzir. Šta Vilijams da radi sa dva „klinca“? Jedan tek ušao u Formulu 1, a drugi iza sebe ima samo jednu sezonu. Ne samo da je pitanje koliko su u mogućnosti da osvajaju bodove, već postoje još dva potencijalno velika problema.

Prvi je sponzorstvo. Martini, kao sponzor koji proizvodi alkoholna pića, ne bi ni malo bio oduševljen situacijom u kojoj bi se našao, da preko dvojice mladića reklamira alkohol. Njegova ciljna grupa, što bi se reklo, ipak su ljudi stariji od 30 godina.

Drugi problem verovatno je još i veći. Od naredne sezone nastupaju nova pravila. Bolidi će biti potpuno drugačiji; svi timovi počinju razvoj automobila praktično od nule. Biće im neophodan iskusan vozač koji ume da ustanovi i prenese inženjerima u kom pravcu treba da razvijaju bolid.

Mercedes je osim popusta na motore spreman i na neke druge ustupke. Na primer, da pusti Pedija Louva, svog tehničkog direktora u Vilijams. Sad da li je to ustupak, ili ne, veliko je pitanje.

Javna je tajna da je Pedi Louv nezadovoljan svojim statusom u Mercedesu, kao i da je Džejms Elison, bivši tehnički direktor Ferarija, kada je pre nekoliko meseci dao ostavku Ferariju, potpisao predugovor sa Mercedesom.

Pedi Louv je ipak potreban Vilijamsu kao zamena za Pata Simondsa, koji je ranije najavio odlazak u penziju.

Botas ipak ide u Mercedes?

Iz Vilijamsa se posle „tvrdokornog“ (bar za javnost) odbijanja da puste Botasa, nedavno moglo čuti kako će ga ipak pustiti u slučaju da na njegovo mesto dođe iskusan vozač.

Iako su iz Mercedesa nagovestili da će odluku koga angažovati doneti najranije 3. januara sledeće godine, po kuloarima se šuška da je to već odlučeno i da se vode finalni pregovori oko prelaska.

Koga? Pa Botasa, koga drugog. Šta će onda biti sa Vilijamsom, timom sa kojim je Mercedes u odličnim odnosima i u kome je Toto Volf donedavno čak raspolagao deonicama?

Verovali ili ne, Vilijams će najverovatnije u svoje redove vratiti friškog penzionera, Felipea Masu.

Masa se za penziju odlučio kada je shvatio da u Vilijamsu za njega više nema mesta, jer Botasa nisu hteli da puste u Reno, a uz to najavili dolazak Lensa Strola. Šta je Masa drugo mogao, da ide u Zauber? Naravno da tako nešto ne bi imalo smisla.

Felipe Masa je idealan za Vilijams u ovom trenutku. Može da osvaja bodove, može da usmerava inženjere, može da podučava Strola, može da reklamira Martini vršnjacima. Samo još da pristane. Nekako mi se čini da ipak hoće.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *