Niko Rozberg, šampion Formule 1 2016.

 Niko Rozberg, šampion Formule 1 2016. godineOve sezone, Niko Rozberg je uspeo da uradi isto što i njegov otac Keke 1982. godine. Niko Rozberg je dakle, šampion Formule 1 2016. Tako je Niko posle tačno dvadeset godina ponovio kuriozitet koji je obeležio karijeru Dejmona Hila, šampiona 1996. godine, sina Grejema Hila, dvostrukog svetskog šampiona.

Kad su posle trke u Abu Dabiju novinari dobili priliku da po prvi put posle višegodišnjeg ćutanja za medije intervjuišu Kekea Rozberga, upitali su ga da li misli da je tada bilo lakše osvojiti titulu, s obzirom na to da je on to uspeo sa samo jednom pobedom u sezoni, odgovorio im je otprilike ovako: Mercedes ima 50 konjskih snaga više od najbližeg konkurenta, a ja sam tada u Vilijamsu imao 250 konja manje.

Uspeh Kekea Rozberga

Te 1982. godine Vilijams je osvojio tek četvrto mesto u Šampionatu konstruktora. Ispred njega bili su Ferari, Meklaren i Reno. Od pomenuta tri tima, jedino je Meklaren koristio isti motor kao i Vilijams, do tada čuveni atmosferski Ford Kosvort, koji se spremao za penziju, ustupajući mesto turbomotorima.

Ford Kosvort DFV početkom sezone imao je 408 konjskih snaga (što se ipak pred kraj sezone popelo do nekih 500), za razliku od Renoovog turbomotora koji je mogao da se pohvali sa 590, odnosno Ferarijevog od 600 konja, a u kvalifikacijama i punih 650.

Pored toga, konkurencija vozača bila je prilično jaka: Niki Lauda, do tada dvostruki šampion, Nelson Pike, osvajač titule prethodne godine, Alan Prost, u to vreme zvezda u usponu, Mario Andreti, šampion 1978. Karlos Rojteman sa 12 pobeda i 45 podijuma, Žil Vilnev, Rene Arnu, Žak Lafit, Didije Pironi, Patrik Tambe…

Izazovi Nika Rozberga

Tako gledano, Niko Rozberg u već tri godine za redom gotovo neprikosnovenom Mercedesu imao je lakši posao. Sebastijan Fetel u veoma bledom izdanju, kako Ferarijevom tako i ličnom, Fernando Alonso i Dženson Baton u nejakom Meklarenu, Felipe Masa u Vilijamsu u silaznoj putanji, Danijel Rikardo i Maks Ferštapen u nedovoljno konkurentnom Red Bulu, nisu predstavljali nikakav problem.

Trebalo je „samo“ da pobedi Luisa Hamiltona. U tome i jeste velika razlika između njega i njegovog oca prilikom borbe za osvajanje titule.

Kada je Keke postao šampion, 1982. godine, u 16 trka trijumfovalo je 11 vozača, ni jedan na više od dve trke. Prost, Lauda, Pironi i Votson pobedili su po dva puta, a ostali, uključujući Rozberga, tek po jedanput.

Ove, 2016. godine, na 5 trka više, dakle 21-oj ukupno, samo dva puta nisu pobedili vozači Mercedesa. Na Velikoj nagradi Španije, Rozberg i Hamilton zauzimali su vodeće dve pozicije pre nego što će se sudariti i tako obojica ispasti iz trke. Drugi put, na Velikoj nagradi Malezije Sebastijan Fetel je sudarom praktično izbacio Rozberga iz borbe za prvo mesto, a Hamilton iako vodeći, odustao zbog kvara motora.

Ali to „samo“ pobediti Luisa Hamiltona nije bio ni najmanje lak zadatak.

Luis Hamilton je do sada osvojio tri šampionske titule i dva puta bio na korak do nje. Ove godine i 2007. kada je podelio drugo mesto sa Fernandom Alonsom, zaostajući 1 bod iza Kimija Raikonena. Osim toga, Luis Hamilton može da se pohvali sa osvojenih 53 Velikh nagrada. Više od toga jedino je još osvojio neprikosnoveni Mihael Šumaher, ukupno 91.

Nasuprot njemu, Niku Rozbergu je ovo prva titula. Što se tiče pobeda, ima ih 23, dakle isto onoliko koliko ima i Nelson Pike, trostruki svetski šampion, odnosno jednu manje od Fanđa, a dve od Laude i Džima Klarka itd.

Zablude

Kada se priča o rivalitetu između Luisa Hamiltona i Nika Rozberga često se spominju dve velike zablude:

Hamilton je najbolji vozač.

Rozberg nije dovoljno brz.

Luis Hamilton nije najbolji vozač. Luis je trenutno svakako najbrži vozač, tu nema spora. Ali, on je često u stanju da napravi grešku. To se videlo i ove sezone u nekoliko navrata, naročito prilikom starta trke. Ako bismo uporedili njega i Fernanda Alonsa, Alonso bi odneo prevagu kao kompletniji vozač.

S druge strane, Niko Rozberg jeste brz, ne kao Hamilton, ali prilično brz. Čak i ako zanemarimo činjenicu da je često bio brži od Mihaela Šumahera u istom timu, doduše u Šumijevim poznim godinama, Rozberg je ove sezone 8 puta u kvalifikacijama bio brži od Hamiltona.

Niko Rozberg je ove godine zasluženo došao do titule. Za to postoje uglavnom dva razloga. Jedan se zove Luis Hamilton, a drugi Niko Rozberg.

Šampion formule 1 2016.

Luis Hamilton nije počeo sezonu punom parom, ušao je previše opušteno, uljuljkan osvajanjem titule u prethodne dve godine. Onda se malo trgao i uspeo da do polovine sezone stigne i prestigne Rozberga.

Posle letnje pauze, ponovila se ista priča. Hamilton se opet opustio. Da nesreća po njega bude veća, u Maleziji je doživeo peh, kada nije završio trku, ne svojom krivicom, već zbog kvara motora. Međutim, to je nešto što se dešavalo i Rozbergu prethodnih sezona i tu nema mesta teoriji zavere. Da je Hamilton iskoristio svoje propuštene šanse u prvom delu sezone, taj peh niko ne bi ni spominjao.

Nasuprot njemu, Niko je ove godine bio u potpunosti koncentrisan na osvajanje titule. Morao je prvo da prevaziđe psihološku barijeru, da može da bude bolji od Hamiltona i da ne ispusti olako ni jedan bod. I to je uradio.

Mnogima se ne dopada to što u poslednjoj trci nije jurio da obiđe Hamiltona. Međutim, šampion se postaje isključivo hladne glave. U takvoj trci za dokazivanjem potencijalni gubitak bi bio veliki, a dobitak mali. Naravno da bi u slučaju osvajanja prvog mesta svima zapušio usta, ali to osim što je vraški teško za izvođenje, nosi nepotrebne rizike od ispadanja.

Ali, da u toj poslednjoj trci Rozberg nije bio samo proračunati kalkulant, najbolje pokazuju dve situacije. Prva je obilaženje Maksa Ferštapena, gde je bila potrebna ne samo veština već i hrabrost, imajući na umu sve incidente koje je Maks ove sezone izazvao.

Drugo, uspešno onemogućavanje Sebastijana Fetela da ga prestigne i pored poruka iz boksa da mu je za titulu dovoljno i treće mesto. Da, bilo je dovoljno za titulu, ali ne i za lični doživljaj uspeha.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *