Ser Džek Brabam – trostruki šampion

250px-BrabhamJack1966B

U ponedeljak, 19. maja, prestalo je da kuca srce trostrukog šampiona Formule 1, Džeka Brabama. Rođen je 2. aprila 1926. godine u Hartsvilu u Australiji i predstavlja najuspešnijeg vozača zemlje kengura.

Možete li da zamislite situaciju u kojoj Edrijan Njui (megauspešni konstruktor Red Bull tima) vozi umesto Sebastijana Fetela i tri puta postaje svetski šampion? Ili, ako hoćete, obrnuto: Fetel konstriuše bolid Formule 1 u kome će tri puta osvojiti šampionat?

Možda i možete, ali sva je prilka da to nećemo dočekati.

Ne kažem da Njui ne nastupa na trkama. Nastupa. Međutim, prilično neuspešno. Obično, kad ne slupa automobil, stigne bliže kraju nego početku vozačkog karavana.

Ne kažem ni da se Fetel ne razume u mehaniku. Ipak, nisam nešto siguran da bi bio u stanju da rasklopi bolid, a tek da ga projektuje…

Međutim, to je polazilo za rukom Džeku Brabamu – da postane svetski šampion u bolidu čiji je i konstruktor. I to, ni manje ni više, nego tri puta.

Za ovih pola veka (i koju godinu pride) koliko postoji Formula 1, samo 10 vozača ima tri ili više titula. To su, hronološki redom:

Ni jedan od njih, sem Džeka Brabama, nije bio istovremno i konstruktor. Niti vlasnik tima. Brabam jeste.

Učestvujući na 126 Velikih nagrada, uz tri titule svetskog šampiona, upisao je 14 pobeda i osvojio 13 pol-pozicija.

Njegov doprinos svetu Formule 1 ne može se posmatrati samo iz ugla vozača.

Džek Brabam, ili Blek Džek kako su ga zvali, bio je prvi konstruktor Formule 1 koji je postavio motor u zadnji deo bolida. Prethodno su trkama dominirali automobili sa motorom smeštenim pozadi.

Kada se povukao iz Formule 1, tim je predao u ruke Ronu Taurnaku (dotadašnjem suvlasniku), a on ga 1971. godine prodao Berniju Eklestonu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *