Šta je DRS i čemu služi?

sportskeeda-com

DRS (de er es, ili na engleskom: di ar es) je sistem za smanjivanje otpora vazduha. Skraćenica je nastala od Drag Reduction System.

Sezona 2010. Pred poslednju trku u Abu Dabiju, Fernando Alonso (Ferari) prvi je u generalnom plasmanu sa 246 bodova ispred Marka Vebera (Red Bul) sa 238 i Sebastijana Fetela (Red Bul) sa 231. Luis Hamilton (Meklaren) je četvrti i ima 222 poena.

Sva četvorica vozača teoretski mogu da osvoje titulu, mada je to malo verovatno u slučaju Luisa Hamiltona. Najbolje šanse ima Alonso kome je dovoljno da osvoji 8 bodova manje od Vebera, odnosno 15 manje od Fetela.

Ako Veber bude prvi, Alonsu je dovoljno drugo mesto, a ako Fetel bude prvi, četvrto. Ako bi kojim slučajem Hamilton bio prvi, Alonso može da završi trku i kao deseti.

Da bi Veber postao šampion, trebalo bi da osvoji prvo mesto, a Alonso treće, odnosno ako bi Veber bio drugi, Alonso ne bi smeo da bude bolji od petog mesta.

Velika nagrada Abu Dabija 2010.

Fetel počinje trku sa pol pozicije, drugo startno mesto pripada Hamiltonu, Alonso je treći, Baton četvrti, a Veber startuje sa pete pozicije.

Od pomenute petorice, Veber, kao najveći konkurent Alonsu, prvi odlazi u boks. Po izlasku, postiže najbolje vreme i to je signal Alonsu da i on zameni pneumatike.

Alonso iz boksa izlazi ispred Vebera, međutim obojica se nalaze iza Vitalija Petrova u Renou. Reno je te godine autsajder (na kraju osvaja peto mesto u Šampionatu konstruktora), a Vitalij Petrov, čak i više, jer je tek 13-i na kraju u Šampionatu vozača.

Međutim, Staza Jas Marina pruža malo mogućnosti za preticanje. Uz to, Petrov odlično vozi defanzivno.

Vodeća dvojica, Fetel i Hamilton, povećavaju svoju prednost. U boks odlaze kasnije i pri izlasku nailaze na čistinu, a Alonso i Veber i pored nekoliko pokušaja, ne mogu da prođu napred. Fetel završava trku kao prvi, Hamilton je drugi, Alonso sedmi, a Veber osmi.

Iako se očekivalo da će Alonso ili Veber osvojiti titulu, to se nije dogodilo. Fetel je postao najmlađi šampion Formule 1.

Publika, uglavnom onaj deo koji ne navija za Sebastijana Fetela, je razočarana razvojem trke. Vozači su menjali pozicije prilikom odlaska u boks, a ne na stazi.

Pored Alonsa i Vebera koji su se mučili da prođu Petrova u Renou i Hamilton je bio u sličnoj situaciji. Dugo se nalazio iza Roberta Kubice u drugom Renou, sve dok Čeh nije otišao u boks. Praktično nije ni bilo preticanja, bar ne za neko od prvih 5 mesta.

Sledeće sezone uveden je DRS, kako bi se olakšalo preticanje.

DRS – Princip rada

Na automobil Formule 1 prilikom kretanja utiče više sila, ali nam je za objašnjenje ovog pojma potrebno da shvatimo samo dve.

Prva je sila prianjanja (daunfors – engl. downforce). To je sila koja teži da „prilepi“ bolid za stazu i tako poveća stabilnost, naročito pri kretanju kroz krivine. Da bi se ta sila povećala, postavlja se zadnje krilo.

Druga sila, zbog koje je DRS nastao, je sila koja pruža otpor kretanju bolida kroz vazduh (drag).

drs_sile

Kada se automobil kreće, kreće se i vazduh oko njega i usporava kretanje automobila. Zato se bolid Formule 1 konstruiše tako da se taj uticaj što više smanji. Vazduh se primorava da na poseban način obiđe bolid.

Zadnje krilo na automobilu Formule 1 ima veliki uticaj ne samo na silu prianjanja već i na silu otpora vazduha. Kao što sam već napomenuo, namena zadnjeg krila je da poveća silu prianjanja, međutim povećavajući silu prianjanja, krilo ometa idealan protok vazduha.

Konstruktori bolida su zbog toga došli na ideju da naprave pokretno zadnje krilo. Krilo se sastoji iz dve površine koje su postavljene jedna uz drugu.

adjustable_wing_before_and_after_2

U pojedinim trenucima, gornja površina se podiže i odmiče od donje i tako pravi prostor između gornjeg i donjeg dela. Kroz taj prostor protiče vazduh, smanjujući silu otpora. Rezultat je povećana brzina bolida za nekih 15 km/h.

Kako DRS funkcioniše

Da bi uključio DRS, vozač mora da bude u okviru jedne sekunde zaostatka za vozačem ispred njega.

Na svakoj stazi postoji DRS aktivaciona zona (DRS activation zone) u kojoj DRS jedino sme da se koristi. To je dugački pravac pre koga se nalazi tačka za detekciju (DRS detection point).

motorsportm8-com

Kada automobil prođe pored tačke za detekciju, a zaostaje manje od jedne sekunde za automobilom ispred, preko radija dobije zvučni signal (bip) i uključi mu se svetlo na displeju.

Tek u tom slučaju može da pritisne dugme za uključivanje DRS-a. Dugme se kod kod Mercedesa nalazi na zadnjoj strani volana, a kod Ferarija na neočekivanom mestu, levo od pedale kočnice i pritiska se spoljnim delom levog stopala.

thumb_wide_ferrari_pedal_drs

Kod svih bolida, DRS se isključuje onog trenutka kad vozač pritisne pedalu kočnice.

DRS ne može da koristi vozač koga pretiču, već samo onaj koji pretiče. Međutim, ako vozač koga pretiču ima automobil ispred sebe za kojim zaostaje manje od jedne sekunde, tada i on može da uključi DRS.

Postoje još neka ograničenja. Na primer, DRS ne može da se koristi u prva dva kruga na početku trke, kao ni u prva dva kruga po povlačenju vozila bezbednosti sa staze, ili u slučaju da je istaknuta žuta zastava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *